Reisinformatie Zweden met de auto.

Op vakantie naar Zweden kan tegenwoordig helemaal over land. U passeert een aantal bruggen de eerste is de Grote Belt (Storebæltbro) van Odense naar Sjaelland en dan via de tweede brug de Sontbrug (Øresundsbro) naar Zweden. Voor beide bruggen moet er betaald worden. De tarieven zijn te vinden op de websites van de bruggen. Het makkelijkste betaald u met een creditcard.

Vanuit Nederland reist u eerst door Duitsland. Van te voren even de filemeldingen bekijken kan geen kwaad. Eenmaal in Denemarken wordt het allemaal wat rustiger op de snelweg. Indien u de reis niet in 1 keer wil doen kunt u overnachten in Denemarken. Bij Flensburg komt u de grens over en bent u in Denemarken. U kunt de reis vervolgen via Aabenraa en Kolding om zo richting het eiland Odense te reizen.

U nadert aan het einde van Odense de eerste brug waarvoor betaald moet worden. De Grote Belt (Storebæltbro) eenmaal aan de overkant houd u richting Kopenhagen aan. En na Kopenhagen gaat u de lange brug over de Sontbrug (Øresundsbro).Aan het einde van de brug moet u betalen. en daarna krijgt u de grens overgang Zweden in. Na Malmö kunt u eigenlijk drie richtingen kiezen dat licht aan uw bestemming in Zweden.

Reisinformatie Zweden auto en de boot.

Het eerste stuk met de auto en dan zijn er verschillende mogelijk heden om over te varen. De meest gekozen optie om over te varen is die van Frederikshavn naar Göteborg. Het voordeel is dat de vaartijd een paar uur is en u direct halverwege zweden zit. Ook kunt u van Helsingor naar Helsingborg in circa 25 min vaartijd. Vanuit Duitsland kunt u ook naar Zweden varen. U vaart dan in circa 4 uur van Sassnitz naar Trelleborg. Het is maar net hoeveel tijd u er voor wilt nemen om naar Zweden te reizen. De kosten van de verschillende manieren om naar Zweden te reizen komen allemaal ongeveer op hetzelfde uit.